Skip to main content

Reziliencia & Vezetés / PIK

A Pszichológiai Immunkompetencia Kérdőív (PIK) az egyén megküzdési és alkalmazkodási kapacitását (reziliencia) méri különböző kihívást jelentő helyzetekben.

Hasonlóan a fizikai immunrendszerhez, amely védelmet nyújt a testnek a betegségekkel szemben, a pszichológiai immunrendszer is védelmet nyújt az egyénnek a stresszel és nehézségekkel szemben.

A teszt által mért pszichológiai immunrendszerünk három alrendszerből tevődik össze, ezekbe kerül besorolásra a 16 személyiségtényező.

  1. MONITOROZÓ, MEGKÖZELÍTŐ ALRENDSZER: Pozitív gondolkodás, Kontrollérzés, Koherenciaérzés, Növekedésérzés, Rugalmasság és kihívás keresés, Empátia – Társas monitorozás, Kitartás
  2. MOBILIZÁLÓ, ALKOTÓ, VÉGREHAJTÓ ALRENDSZER: Öntisztelet, Leleményesség, Énhatékonyság, Társas mobilizálás, Szociális alkotókészség
  3. ÖNSZABÁLYOZÓ ALRENDSZER: Szinkronképesség, Impulzivitáskontroll, Érzelmi kontroll, Ingerlékenységgátlás
    Azonosítsd saját erősségeidet és fejlesztendő területeidet!

A PIK kitöltése lehetővé teszi, hogy ráláss a pszichológiai immunrendszered aktuális erősségére, azonosítsd a megküzdést támogató erősségeidet, fejlesztendő területeket, betekintést nyerj saját stresszkezelési stratégiáidba.

Ismerd meg a csapatodban az egyedi erősségeket és fejlesztendő területeket!

Az egyénileg mért értékek alapján feltérképezhető a csapat erősségei és a fejlesztendő területei. Ez lehetővé teszi, hogy célzottan dolgozzatok azokon a területeken, ahol szükség van további fejlődésre, és jól használjátok a már meglévő erősségeket.

Ez a térkép segíthet abban, hogy rálássatok a csapatdinamikára, képessé tesz jobban használni a csapat tagjainak erősségeit. Ezáltal javítható a csapat teljesítménye, és a csapatmunka hatékonyságában és eredményességében új szintre léphet.

Készíts egyéni vagy csapat reziliencia akció tervet!

A PIK eredményei és az ezt követő visszajelző beszélgetés alapján képessé válsz arra, hogy célzottan alakíts ki és alkalmazz olyan stratégiákat, amelyek segítenek a mindennapi élet kihívásainak hatékonyabb kezelésében.

Továbbá segít következtetéseket levonni az általános jólétedről, valamint a flow-élményeid gyakoriságáról. Ezek az információk segíthetnek abban, hogy jobban megértsd saját állapotodat és azon dolgozhass, hogy megteremtsd az egyensúlyt az életedben, hogy reziliensebbé válj.

PIK - Pszichológiai Immun Kompetencia

Kérdésed van? Írj nekünk, és egy Flow-s kolléga hamarosan felveszi veled a kapcsolatot.