fbpx Skip to main content

Power Skills – képességek, amelyek előrevisznek

A 2022-es év végére már nem lehet közhelyek nélkül beszélni a folyamatosan változó világról, ami a munkahelyeket illeti. Bő két éve a világjárvány megmutatta, hogy működhetnek az alternatív munkavégzési formák, de ezzel még nem értek véget a változások, sőt: 2020 inkább egy folyamat elejét jelentette. Azóta szinte elvárás folyamatos áramlásban, változásban dolgozni, és ez nagy hatással van a munkavállalókra és arra, hogy hogyan érhetnek el sikereket ebben a környezetben. Legyél bár alkalmazott vagy vezető, komoly kihívást jelent lépést tartani a trendekkel, a változó szokásokkal, akár a munkavégzés idejéről és helyéről, akár a diverzifikációról vagy a produktivitás új módjairól van szó. A korábban soft skilleknek nevezett képességek – amelyek a kommunikációhoz, a vezetéshez, a motivációhoz vagy a munkahelyi jólléthez kapcsolódnak – ebben a környezetben fontosabbak, mint valaha. Éppen ezért ideje új névvel illetni őket, ami megmutatja, mekkora erejük van és milyen nagy a jelentőségük valójában egy vállalat életében: nevezzük őket mostantól power skilleknek!

Hogy miért power skills, azaz ható-képességek?

Azért, mert egyre inkább felismerhető, hogy ezek adnak valódi erőt és lehetőségeket az emberek kezébe a munkahelyeken. Ezek azok a kompetenciák, amire minden alkalmazottnak és vezetőnek szüksége van, függetlenül attól, hogy milyen területen és milyen szervezeti szinten dolgozik. De mik is ezek a készségek? Azok, amelyek megkülönböztetik az embert a géptől és pótolhatatlanná teszik: az asszertivitás, egymás meghallgatásának képessége, a csoportban való együttműködés és a kritikai gondolkodás – hogy csak néhány példát említsek. A vezetők esetében ide tartozik még a problémamegoldó készség, a mentorálásban való jártasság vagy a facilitálás és a csapat összefogásának képessége is.

A kutatások azt mutatják, hogy az ehhez hasonló képességek fejlesztése sokszorosan megtérül. Napjainkban a munkaerő megtartása fontosabb, mint valaha – a cégek életben maradása és növekedése nagyon nagy részben múlik az alkalmazottak elköteleződésén. De hogyan érheted el ezt vezetőként a csoportodban vagy vállalkozóként az alkalmazottaiddal? A válasz: ha az embereid fejlődésébe, tehetségébe fektetsz, az sokszorosan megtérül. A folyamatos, életre szóló tanulás még soha nem jelentett ilyen helytálló hívószót, mint manapság.

Hogy mit jelent ez a gyakorlatban?

Ha alkalmazottként dolgozol, a személyes fejlődésed a jövőben még fontosabb lesz. Ez lesz az az előny, ami valódi lehetőségeket nyújt, ha új állást keresnél vagy továbblépnél a ranglétrán. Tanulj kommunikációról, konfliktuskezelésről, ismerd meg a személyiségtípusokat vagy mélyedj el az időmenedzsmentben. Hidd el, a tanulásra szánt idő és energia a legjobb befektetés! Ezeket a tevékenységeket nem tudják átvenni a robotok. Vezetőként ösztönözheted a csapatod tagjait az imént felsorolt képzésekkel, de a visszajelzéseink azt mutatják, hogy a te saját képzésed is hatással van a csapat működésére. A Sikeres vezető, az Energizáló vezető vagy a Vezetés tartósan zord körülmények kurzusaink segítségével fejlesztheted a saját és a veled együtt dolgozók power skilljeit is, növelve ezzel a vállalkozásod hosszútávú esélyeit.

Ne felejtsük ki a munkahelyi jóllét fontosságát sem: az általunk megismert kutatás szerint az is növeli a dolgozók elkötelezettségét, ha munkahelyen kívüli rekreációs és szabadidős lehetőségekhez jutnak hozzá. Élj ezekkel, alapozd meg vállalkozásod, munkahelyed biztonságát az egyre fontosabb power skillek fejlesztésével!

Itt olvashatsz bővebben a power skillekről, ezeket fejlesztő kurzusainkat pedig itt találod.