Skip to main content

Béke szálljon minden házra, kis családra, nagy családra – énekeltük gyerekként fülig érő szájjal a karácsonyfa ragyogó fényében. Nem tudom, a szüleinknek pontosan milyen emlékei vannak a békés karácsonyokról, de az tény, hogy anyukámról őrzünk egy olyan fotót, amin szegény úgy esik be a fa alá hullafáradtan.

Vajon ma mennyire békés a karácsony?

Nálatok hogy szokott alakulni a karácsonyi ajándékok átadása elötti és utáni pillanat? Elhangzanak kínos kérdések a ritkábban látott rokonoktól, amiket nagyon nehéz kezelni? Előfordul, hogy Amália néni végigmér a félig lehunyt szempillái mögül, és megkérdezi, eszel-e rendesen, mert nincs rajtad mit fogni? Van, hogy összekülönböztök otthon a menün, a fa befaragásán vagy azon, hogy kinek mi a feladata? Ha volt már erre példa, mi tudunk egy megoldást, hogy legközelebb ne így legyen! 

Mielőtt azonban elárulnánk, hogy mi az, egy picit még az ajándékozásról. Körbekérdeztünk, hogy ki milyen szempontot vesz figyelembe az ajándékválasztásnál, és többek szerint az is fontos szempont, hogy az ajándék ne egy újabb felesleges tárgy legyen. Azt látjuk, hogy egyre jobban terjed az a szemlélet, hogy olyasmit adjunk, aminek a megajándékozott örül, és hasznos is a számára. Egyre népszerűbbek a nem tárgyi ajándékok: élménykuponok, utazás, workshopok, gasztroajándékok. 

Itt jön a képbe a Flow:

ilyen élmény ugyanis az is, ha nemcsak 2022 karácsonyán, de majd húsvétkor is meg tudod beszélni anyukáddal, hogy ki melyik ételt készíti el a menüből, ki tudsz békülni Amália nénivel a karácsonyi konfliktus után, a gyerekeidnek pedig már egyáltalán nem adod át a korábbi mintát. Nálunk megoldást találsz mindezekre: megismerheted az asszertív kommunikáció és a konfliktuskezelés alapjait, beavatást nyerhetsz a személyiségtípusok világába, hogy jobban megértsd a többiek működését, sőt, a kínálatunkban még a kamaszokhoz is kulcsot kaphatsz. Ha továbbra is feszültség van benned, akkor sincs minden veszve: a mindfulness és stresszkezelést pont erre találtuk ki. 

Ajándékozz tudást, tréninget:

legyen idén valóban béke a karácsonyfa alatt! Választhatsz a kurzusainkra beváltható ajándékkártyát, minikurzust vagy megnézheted 3+1 csomagajánlatainkat is! Legyen ez a Te karácsonyi ajándékod!

Kövess bennünket a LinkedInen, és figyeld a szakmai tippeket-trükköket itt a blogon!